De gemiddelde vierkantemeterprijs in Schothorst Zuid is € 3,793/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Schothorst Zuid
4.8%
Het percentage mensen tussen de 65 jaar of ouder in Schothorst Zuid is
30%
De woningwaardes in Schothorst Zuid zijn het afgelopen jaar omhoog gegaan met
10.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Schothorst Zuid.

Als je investeert in een huis in Schothorst Zuid zit je goed. De gemiddelde woningwaarde ging omhoog het afgelopen jaar met 10.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,793 per vierkante meter. Hiermee doet Schothorst Zuid het beter dan de gemiddelde woningwaarde in gemeente Amersfoort. Hier ging omhoog de gemiddelde huizenprijs met 4.0% tot € 4,387 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Schothorst Zuid voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Schothorst Zuid in Amersfoort?

Een huis kopen in Schothorst Zuid is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Schothorst Zuid in Amersfoort.

In de wijk Schothorst Zuid in Amersfoort is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 5,665 mensen per vierkante kilometer en 2,185 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Schothorst Zuid zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 605 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 14% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 11% tussen de 15 tot 25 jaar en 19% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Amersfoort on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.