De gemiddelde vierkantemeterprijs in De Berg Zuid is € 5,084/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in De Berg Zuid
5.7%
Het percentage inwoners tussen de 25 tot 45 jaar in De Berg Zuid is
23%
De woningwaardes in De Berg Zuid zijn het afgelopen jaar gedaald met
-5.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in De Berg Zuid.

Als je een huis koopt in De Berg Zuid zit je gewaagd. De gemiddelde woningwaarde daalde het afgelopen jaar met -5.0% tot een gemiddelde prijs van € 5,084 per vierkante meter. Hiermee doet De Berg Zuid het slechter dan de gemiddelde woningwaarde in gemeente Amersfoort. Hier daalde de gemiddelde huizenprijs met 4.0% tot € 4,387 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt De Berg Zuid achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in De Berg Zuid in Amersfoort?

Een huis kopen in De Berg Zuid is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in De Berg Zuid in Amersfoort.

In de wijk De Berg Zuid in Amersfoort is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 3,716 inwoners per vierkante kilometer en 2,940 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste inwoners in De Berg Zuid zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 985 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 17% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 12% tussen de 15 tot 25 jaar en 17% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Amersfoort on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.