De gemiddelde vierkantemeterprijs in Waterland is € 7,687/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Waterland
3.6%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Waterland is
20%
De huizenprijzen in Waterland zijn het afgelopen jaar verminderd met
-1.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Waterland.

Als bezitter van een huis in Waterland zit je gewaagd. De gemiddelde huizenprijs verminderde het afgelopen jaar met -1.0% tot een gemiddelde prijs van € 7,687 per vierkante meter. Hiermee doet Waterland het slechter dan de gemiddelde huizenprijs in gemeente Amsterdam. Hier verminderde de gemiddelde huizenprijs met 6.0% tot € 7,565 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Waterland achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Waterland in Amsterdam?

Een huis kopen in Waterland is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Waterland in Amsterdam.

In de wijk Waterland in Amsterdam is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 96 bewoners per vierkante kilometer en 990 huishoudens weet je zeker dat je genoeg rust kan vinden. De meeste bewoners in Waterland zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 400 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 19% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 18% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Amsterdam on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.