De gemiddelde vierkantemeterprijs in Overbosch is € 6,212/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Overbosch
4.5%
Het percentage inwoners tussen de 65 jaar of ouder in Overbosch is
36%
De woningprijzen in Overbosch zijn het afgelopen jaar verminderd met
-7.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in Overbosch.

Als je een huis koopt in Overbosch zit je gewaagd. De gemiddelde woningprijs verminderde het afgelopen jaar met -7.0% tot een gemiddelde prijs van € 6,212 per vierkante meter. Hiermee doet Overbosch het slechter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente De Bilt. Hier verminderde de gemiddelde huizenprijs met 6.0% tot € 5,104 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Overbosch achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Overbosch in Bilthoven?

Een huis kopen in Overbosch is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Overbosch in Bilthoven.

In de wijk Overbosch in Bilthoven is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 4,274 inwoners per vierkante kilometer en 285 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste inwoners in Overbosch zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 100 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 17% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 12% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Bilthoven on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.