Enschede is een levendige stad in het oosten van Nederland, dicht bij de Duitse grens. Deze stad staat bekend om zijn rijke textielgeschiedenis en het bruisende stadscentrum met een breed scala aan winkels, restaurants en culturele bezienswaardigheden. Een van de belangrijkste trekpleisters is het Rijksmuseum Twenthe, waar je kunt genieten van kunst en geschiedenis.

De stad is omgeven door prachtige natuur, zoals het nabijgelegen natuurgebied Buurserzand, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Enschede is ook een echte studentenstad, met de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, wat zorgt voor een jonge en dynamische sfeer.

Het openbaar vervoer is goed geregeld, met trein- en busverbindingen naar andere steden in Nederland en Duitsland. Daarnaast is de stad goed bereikbaar met de auto via de snelwegen A1 en A35.

Als je overweegt om een huis te kopen in Enschede, biedt deze stad een aantrekkelijke combinatie van stedelijke voorzieningen, een gezellige sfeer en prachtige natuur in de omgeving.

Ontdek de Walter Aankoopservice in Enschede! Als data-gedreven bedrijf met ervaren analisten weten wij precies wat de waarde van een huis is en hoeveel je moet bieden. Walter helpt je bij elke stap die je moet nemen om jouw droomhuis te kopen. Laat je begeleiden door onze experts en maak gebruik van onze slimme inzichten om de beste deal te scoren in deze bruisende stad. Kies voor Walter en ervaar het gemak van een zorgeloze aankoop in Enschede. Maak vandaag nog de stap naar jouw nieuwe thuis met Walter Aankoopservice!

De vastgoedmarkt in Enschede laat een verandering zien in het aantal verkochte woningen: vorig kwartaal zijn er 1077 huizen verkocht, terwijl dit kwartaal 771 huizen zijn verkocht. De gemiddelde transactieprijs is gegaan van 340.157 euro vorig kwartaal naar 335.861 euro dit kwartaal. De gemiddelde transactieprijs per m² is gedaald van 2.922 euro vorig kwartaal naar 2.825 euro dit kwartaal. De gemiddelde vraagprijs is gestegen van 330.630 euro vorig kwartaal naar 338.858 euro dit kwartaal. De gemiddelde verkoopprijs ligt 1,0% onder de vraagprijs. De gemiddelde WOZ-waarde is gestegen van 235.852 euro in 2022 naar 287.516 euro in 2023.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Enschede on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.