Heemstede is een sfeervol dorp in de provincie Noord-Holland. Het staat bekend om zijn prachtige groene omgeving en historische gebouwen. In het centrum vind je een divers aanbod van winkels, restaurants en gezellige terrassen. Voor natuurliefhebbers is er genoeg te beleven, met het wandelbos Groenendaal en de nabijgelegen duinen en stranden.

Heemstede heeft een uitstekende bereikbaarheid, dankzij de goede verbindingen met het openbaar vervoer en de nabijheid van uitvalswegen. Bovendien ligt het dorp dicht bij de bruisende stad Haarlem, waardoor je kunt genieten van het beste van twee werelden: de rust en ruimte van een dorp, en de levendigheid van een stad.

Als je op zoek bent naar een woning in een groene en historische omgeving met alle voorzieningen binnen handbereik, dan is Heemstede zeker het overwegen waard.

Ontdek de Walter Aankoopservice in Heemstede! Als data-gedreven bedrijf met ervaren analisten weten wij precies wat de waarde van een huis is en hoeveel je moet bieden. Walter helpt je bij elke stap die je moet nemen om jouw droomhuis te kopen. Laat je begeleiden door onze experts en maak gebruik van onze slimme inzichten om de beste deal te scoren in het prachtige Heemstede. Kies voor Walter en ervaar het gemak van een zorgeloze aankoop. Ga voor meer informatie naar onze website en ontdek hoe Walter jouw leven makkelijker maakt!

De vastgoedmarkt in Heemstede is dynamisch. In het afgelopen kwartaal zijn er 207 woningen verkocht, vergeleken met 234 in het vorige kwartaal. De gemiddelde transactieprijs ging van 758.188 euro naar 731.092 euro, terwijl de gemiddelde transactieprijs per vierkante meter van 5.769 euro naar 5.275 euro ging. De gemiddelde vraagprijs daalde licht van 757.397 euro naar 755.710 euro, en de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter ging van 5.715 euro naar 5.394 euro. De gemiddelde verkoopprijs lag iets onder de vraagprijs, met een verschil van ongeveer 1,0%. De gemiddelde WOZ-waarde steeg van 618.597 euro in 2022 naar 705.737 euro in 2023.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Heemstede on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.