De gemiddelde vierkantemeterprijs in Centrum is € 3,337/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Centrum
3.9%
Het percentage mensen tussen de 65 jaar of ouder in Centrum is
36%
De waarde van huizen in Centrum zijn het afgelopen jaar opgelopen met
9.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Centrum.

Als je investeert in een huis in Centrum zit je goed. De gemiddelde waarde van een huis liep op het afgelopen jaar met 9.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,337 per vierkante meter. Hiermee doet Centrum het beter dan de gemiddelde waarde van een huis in gemeente Helmond. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 7.0% tot € 3,196 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Centrum voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Centrum in Helmond?

Een huis kopen in Centrum is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Centrum in Helmond.

In de wijk Centrum in Helmond is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 4,869 mensen per vierkante kilometer en 1,675 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Centrum zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 170 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 7% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 8% tussen de 15 tot 25 jaar en 26% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Helmond on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.