De gemiddelde prijs per vierkante meter in Academiewijk is € 5,987/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Academiewijk
2.8%
Het percentage inwoners tussen de 15 tot 25 jaar in Academiewijk is
34%
De waarde van woningen in Academiewijk zijn het afgelopen jaar opgelopen met
22.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in Academiewijk.

Met een woning in Academiewijk zit je goed. De gemiddelde waarde van een woning liep op het afgelopen jaar met 22.0% tot een gemiddelde prijs van € 5,987 per vierkante meter. Hiermee doet Academiewijk het beter dan de gemiddelde waarde van een woning in gemeente Leiden. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 4.0% tot € 4,797 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Academiewijk voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Academiewijk in Leiden?

Een huis kopen in Academiewijk is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je bank. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Academiewijk in Leiden.

In de buurt Academiewijk in Leiden is het gezellig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 10,853 inwoners per vierkante kilometer en 1,325 huishoudens weet je zeker dat je regelmatig aanspraak kan vinden. De meeste inwoners in Academiewijk zijn tussen de 15 tot 25 jaar oud en in totaal zijn er 95 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg aanspraak voor een inwoner. De meeste mensen zijn in deze oerhollandse buurt tussen de 15 tot 25 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 5% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 32% tussen de 25 tot 45 jaar en 10% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Leiden on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.