De gemiddelde prijs per vierkante meter in Burgemeesterswijk is € 5,380/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Burgemeesterswijk
4.2%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Burgemeesterswijk is
21%
De huizenprijzen in Burgemeesterswijk zijn het afgelopen jaar hetzelfde gebleven met
0.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Burgemeesterswijk.

Als je woningbezitter wordt in Burgemeesterswijk zit je gewaagd. De gemiddelde huizenprijs bleef hetzelfde het afgelopen jaar met 0.0% tot een gemiddelde prijs van € 5,380 per vierkante meter. Hiermee doet Burgemeesterswijk het slechter dan de gemiddelde huizenprijs in gemeente Leiden. Hier bleef hetzelfde de gemiddelde huizenprijs met 4.0% tot € 4,797 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Burgemeesterswijk achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Burgemeesterswijk in Leiden?

Een huis kopen in Burgemeesterswijk is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je bank. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Burgemeesterswijk in Leiden.

In de buurt Burgemeesterswijk in Leiden is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 7,224 bewoners per vierkante kilometer en 770 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Burgemeesterswijk zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 330 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De meeste mensen zijn in deze oerhollandse buurt tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 18% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 16% tussen de 15 tot 25 jaar en 15% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Leiden on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.