Maastricht is een prachtige stad in het zuiden van Nederland, gelegen aan de rivier de Maas. Deze historische plaats staat bekend om zijn rijke cultuur, sfeervolle straatjes en indrukwekkende architectuur. In het centrum vind je tal van gezellige terrasjes, winkels en restaurants, waar je kunt genieten van de bourgondische levensstijl.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Vrijthof, een groot plein omringd door monumentale gebouwen zoals de Sint-Servaasbasiliek en de Sint-Janskerk. Ook de oude stadsmuren en vestingwerken zijn zeker een bezoek waard.

Maastricht is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer, en heeft een centrale ligging in de Euregio, dichtbij de grenzen van België en Duitsland. Dit maakt het een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende regio.

Vanuit het perspectief van het kopen van een huis is Maastricht een aantrekkelijke keuze. De stad biedt een hoge levenskwaliteit, een breed scala aan voorzieningen en een levendige, internationale sfeer.

Ontdek de Walter Aankoopservice in Maastricht! Als data-gedreven bedrijf met ervaren analisten weten wij precies wat de waarde van een huis is en hoeveel je moet bieden. Walter helpt je bij elke stap die je moet nemen om jouw droomhuis te kopen. Laat je verrassen door onze deskundigheid en geniet van een zorgeloze aankoop in de prachtige stad Maastricht. Kies voor Walter en ervaar het gemak van een betrouwbare partner bij het vinden van jouw perfecte woning. Maak vandaag nog de slimme keuze en schakel Walter in voor jouw aankoop in Maastricht!

De vastgoedmarkt in Maastricht zag in het afgelopen kwartaal 1683 huizen verkocht, vergeleken met 1926 in het vorige kwartaal. De gemiddelde transactieprijs ging van 389.940 euro naar 368.318 euro, terwijl de gemiddelde transactieprijs per m² van 3.395 euro naar 3.278 euro ging. De gemiddelde vraagprijs daalde van 378.339 euro naar 366.410 euro en de gemiddelde vraagprijs per m² ging van 3.270 euro naar 3.207 euro. De gemiddelde verkoopprijs lag 0,6% onder de vraagprijs. De gemiddelde WOZ-waarde steeg van 259.495 euro in 2022 naar 305.538 euro in 2023.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Maastricht on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.