De gemiddelde vierkantemeterprijs in Statenkwartier is € 4,093/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Statenkwartier
4.8%
Het percentage bewoners tussen de 15 tot 25 jaar in Statenkwartier is
39%
De woningprijzen in Statenkwartier zijn het afgelopen jaar toegenomen met
1.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Statenkwartier.

Als bezitter van een huis in Statenkwartier zit je gewaagd. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 1.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,093 per vierkante meter. Hiermee doet Statenkwartier het slechter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Maastricht. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 5.0% tot € 3,353 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Statenkwartier achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Statenkwartier in Maastricht?

Een huis kopen in Statenkwartier is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je luie stoel. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Statenkwartier in Maastricht.

In de wijk Statenkwartier in Maastricht is het gezellig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 9,812 bewoners per vierkante kilometer en 2,980 huishoudens weet je zeker dat je regelmatig aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Statenkwartier zijn tussen de 15 tot 25 jaar oud en in totaal zijn er 190 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg aanspraak voor een inwoner. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 15 tot 25 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 4% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 30% tussen de 25 tot 45 jaar en 13% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Maastricht on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.