De gemiddelde vierkantemeterprijs in West is € 3,481/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in West
1.4%
Het percentage mensen tussen de 65 jaar of ouder in West is
41%
De woningwaardes in West zijn het afgelopen jaar omhoog gegaan met
14.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in West.

Als je investeert in een huis in West zit je goed. De gemiddelde woningwaarde ging omhoog het afgelopen jaar met 14.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,481 per vierkante meter. Hiermee doet West het beter dan de gemiddelde woningwaarde in gemeente Ridderkerk. Hier ging omhoog de gemiddelde huizenprijs met 7.0% tot € 3,540 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt West voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in West in Ridderkerk?

Een huis kopen in West is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in West in Ridderkerk.

In de wijk West in Ridderkerk is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 1,780 mensen per vierkante kilometer en 1,730 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in West zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 415 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 11% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 16% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Ridderkerk on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.