De gemiddelde prijs per vierkante meter in Waterland is € 3,079/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Waterland
7.9%
Het percentage mensen tussen de 0 tot 15 jaar in Waterland is
16%
De prijzen van woningen in Waterland zijn het afgelopen jaar gegroeid met
13.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Waterland.

Als woningbezitter in Waterland zit je goed. De gemiddelde prijs van een woning groeide het afgelopen jaar met 13.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,079 per vierkante meter. Hiermee doet Waterland het beter dan de gemiddelde prijs van een woning in gemeente Stadskanaal. Hier groeide de gemiddelde huizenprijs met 8.0% tot € 2,514 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Waterland voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Waterland in Stadskanaal?

Een huis kopen in Waterland is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je woonkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Waterland in Stadskanaal.

In de buurt Waterland in Stadskanaal is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 2,627 mensen per vierkante kilometer en 450 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Waterland zijn tussen de 0 tot 15 jaar oud en in totaal zijn er 230 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een inwoner. De meeste mensen zijn in deze oerhollandse buurt tussen de 0 tot 15 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 14% van de inwoners tussen de 15 tot 25 jaar, 16% tussen de 25 tot 45 jaar en 16% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Stadskanaal on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.