De gemiddelde vierkantemeterprijs in Steenwijk West is € 2,398/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Steenwijk West
5.3%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in Steenwijk West is
28%
De waarde van huizen in Steenwijk West zijn het afgelopen jaar opgelopen met
4.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Steenwijk West.

Als je investeert in een huis in Steenwijk West zit je gewaagd. De gemiddelde waarde van een huis liep op het afgelopen jaar met 4.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,398 per vierkante meter. Hiermee doet Steenwijk West het slechter dan de gemiddelde waarde van een huis in gemeente Steenwijkerland. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 9.0% tot € 2,982 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Steenwijk West achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Steenwijk West in Steenwijk?

Een huis kopen in Steenwijk West is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Steenwijk West in Steenwijk.

In de wijk Steenwijk West in Steenwijk is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 3,801 mensen per vierkante kilometer en 1,400 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Steenwijk West zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 435 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 17% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 12% tussen de 15 tot 25 jaar en 17% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Steenwijk on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.