De gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoofdstedenbuurt is € 3,438/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Hoofdstedenbuurt
1.0%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Hoofdstedenbuurt is
32%
De woningprijzen in Hoofdstedenbuurt zijn het afgelopen jaar toegenomen met
13.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Hoofdstedenbuurt.

Als bezitter van een huis in Hoofdstedenbuurt zit je goed. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 13.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,438 per vierkante meter. Hiermee doet Hoofdstedenbuurt het beter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Vlaardingen. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 9.0% tot € 3,461 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Hoofdstedenbuurt voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Hoofdstedenbuurt in Vlaardingen?

Een huis kopen in Hoofdstedenbuurt is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Hoofdstedenbuurt in Vlaardingen.

In de wijk Hoofdstedenbuurt in Vlaardingen is het gezellig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 11,732 bewoners per vierkante kilometer en 1,150 huishoudens weet je zeker dat je regelmatig aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Hoofdstedenbuurt zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 295 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze gemengde wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 13% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 9% tussen de 15 tot 25 jaar en 20% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Vlaardingen on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.