De gemiddelde prijs per vierkante meter in Helbergen is € 3,155/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Helbergen
1.9%
Het percentage bewoners tussen de 25 tot 45 jaar in Helbergen is
27%
De prijzen van woningen in Helbergen zijn het afgelopen jaar gegroeid met
20.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Helbergen.

Als je woningbezitter wordt in Helbergen zit je goed. De gemiddelde prijs van een woning groeide het afgelopen jaar met 20.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,155 per vierkante meter. Hiermee doet Helbergen het beter dan de gemiddelde prijs van een woning in gemeente Zutphen. Hier groeide de gemiddelde huizenprijs met 7.0% tot € 3,352 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Helbergen voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Helbergen in Zutphen?

Een huis kopen in Helbergen is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je woonkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Helbergen in Zutphen.

In de buurt Helbergen in Zutphen is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 5,496 bewoners per vierkante kilometer en 850 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Helbergen zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 225 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg leven voor een young professional. De meeste mensen zijn in deze gemengde buurt tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 15% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 14% tussen de 15 tot 25 jaar en 20% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Zutphen on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.