Kadaster

Kadaster

Wat is het Kadaster?

Het Kadaster is een overheidsinstelling in Nederland die verantwoordelijk is voor het registreren en beheren van gegevens over eigendom en grond. Je kan er vinden wie de eigenaar van een huis is, waar een huis is gelegen en hoe groot het is. Het Kadaster is ook verantwoordelijk voor de registratie van hypotheken. De gegevens van het Kadaster zijn openbaar en dus beschikbaar voor iedereen.

Kun je in het Kadaster zien wanneer een huis is verkocht?

Ja, het Kadaster registreert alle transacties van huizen die er binnen Nederland plaats vinden. Ook als consument kun je deze informatie opvragen.

Hoe gebruikt Walter informatie uit het Kadaster?

Alle data die wij bij Walter gebruiken is afkomstig van publieke bronnen, waaronder het Kadaster. Dankzij onze samenwerking met het Kadaster ontvangen wij maandelijks alle transacties die in Nederland hebben plaatsgehad. Die data gaan door onze eigen software en worden samengevoegd met alle publiekelijk beschikbare informatie om zo een goed beeld te schetsen van de waardevastheid van een huis en de wijk. Ook berekenen we dingen zoals een opknapbudget, de sterkte van de lokale woningmarkt en zelfs de beste biedingstrategieën. Kortom: een complete marktanalyse. Zo kan Walter een voorspelling geven over de waarde van een woning in een bepaalde onderhoudsstaat en jou aan het winnende bod helpen. We verversen onze data elke dag, zodat je altijd naar de meest actuele cijfers kijkt.

Meer verhalen van Walter Living

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar
Marije Smelt |

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar

Bij het kopen van een huis gaat het niet alleen om het vinden van de perfecte woning, maar ook om het navigeren door het complexe aankoopproces. Gelukkig is er Walter, jouw betrouwbare digitale aankoopmakelaar die je helpt bij elke stap die je moet nemen.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Zelf een hypotheek afsluiten? Goed te doen, maar denk wel hieraan.
Marije Smelt |

Zelf een hypotheek afsluiten? Goed te doen, maar denk wel hieraan.

Vroeger, toen de melkflessen nog van glas waren, ging je met een stapel papier onder de arm naar de hypotheekadviseur. Dit kan nog steeds, maar je kunt soms ook zelf een hypotheek afsluiten. En dat is makkelijker dan je denkt. Mits je goed bent voorbereid.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd

Klaar om Walter te proberen?

Maak alle juiste huizenjacht keuzes — Geen BS. Beloofd.
Probeer Walter gratis
Alle verhalen
Volgend verhaal
De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar