De gemiddelde prijs per vierkante meter in Binnenstad is € 2,731/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Binnenstad
1.8%
Het percentage mensen tussen de 65 jaar of ouder in Binnenstad is
30%
De woningprijzen in Binnenstad zijn het afgelopen jaar toegenomen met
23.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Binnenstad.

Als woningbezitter in Binnenstad zit je goed. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 23.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,731 per vierkante meter. Hiermee doet Binnenstad het beter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Almelo. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 8.0% tot € 2,602 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Binnenstad voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Binnenstad in Almelo?

Een huis kopen in Binnenstad is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je tuin. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Binnenstad in Almelo.

In de buurt Binnenstad in Almelo is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 4,408 mensen per vierkante kilometer en 3,380 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Binnenstad zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 535 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De meeste mensen zijn in deze oerhollandse buurt tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 8% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 11% tussen de 15 tot 25 jaar en 25% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Almelo on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.