De gemiddelde vierkantemeterprijs in Brand is € 3,454/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Brand
3.0%
Het percentage bewoners tussen de 0 tot 15 jaar in Brand is
26%
De prijzen van huizen in Brand zijn het afgelopen jaar gegroeid met
11.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Brand.

Als bezitter van een huis in Brand zit je goed. De gemiddelde prijs van een huis groeide het afgelopen jaar met 11.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,454 per vierkante meter. Hiermee doet Brand het beter dan de gemiddelde prijs van een huis in gemeente Helmond. Hier groeide de gemiddelde huizenprijs met 7.0% tot € 3,196 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Brand voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Brand in Helmond?

Een huis kopen in Brand is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Brand in Helmond.

In de wijk Brand in Helmond is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 2,363 bewoners per vierkante kilometer en 460 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Brand zijn tussen de 0 tot 15 jaar oud en in totaal zijn er 315 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit meer dan twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een inwoner. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 0 tot 15 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid gezinnen. Verder is 16% van de inwoners tussen de 15 tot 25 jaar, 25% tussen de 25 tot 45 jaar en 6% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Helmond on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.