De gemiddelde prijs per vierkante meter in Schothorsthoek is € 3,051/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Schothorsthoek
2.2%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Schothorsthoek is
40%
De waarde van woningen in Schothorsthoek zijn het afgelopen jaar afgenomen met
-1.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Schothorsthoek.

Als je woningbezitter wordt in Schothorsthoek zit je gewaagd. De gemiddelde waarde van een woning nam af het afgelopen jaar met -1.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,051 per vierkante meter. Hiermee doet Schothorsthoek het slechter dan de gemiddelde waarde van een woning in gemeente Hengelo. Hier nam af de gemiddelde huizenprijs met 9.0% tot € 2,894 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Schothorsthoek achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Schothorsthoek in Hengelo?

Een huis kopen in Schothorsthoek is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je bank. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Schothorsthoek in Hengelo.

In de buurt Schothorsthoek in Hengelo is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 1,438 bewoners per vierkante kilometer en 280 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Schothorsthoek zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 85 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De meeste mensen zijn in deze oerhollandse buurt tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 11% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 10% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Hengelo on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.