De gemiddelde vierkantemeterprijs in Itteren is € 2,793/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Itteren
1.3%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Itteren is
27%
De waarde van huizen in Itteren zijn het afgelopen jaar opgelopen met
15.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Itteren.

Als bezitter van een huis in Itteren zit je goed. De gemiddelde waarde van een huis liep op het afgelopen jaar met 15.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,793 per vierkante meter. Hiermee doet Itteren het beter dan de gemiddelde waarde van een huis in gemeente Maastricht. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 5.0% tot € 3,353 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Itteren voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Itteren in Maastricht?

Een huis kopen in Itteren is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Itteren in Maastricht.

In de wijk Itteren in Maastricht is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 347 bewoners per vierkante kilometer en 455 huishoudens weet je zeker dat je genoeg rust kan vinden. De meeste bewoners in Itteren zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 125 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 10% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 18% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Maastricht on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.