De gemiddelde vierkantemeterprijs in Purmer-Zuid is € 3,970/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Purmer-Zuid
4.3%
Het percentage bewoners tussen de 25 tot 45 jaar in Purmer-Zuid is
20%
De waarde van huizen in Purmer-Zuid zijn het afgelopen jaar opgelopen met
2.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Purmer-Zuid.

Als bezitter van een huis in Purmer-Zuid zit je gewaagd. De gemiddelde waarde van een huis liep op het afgelopen jaar met 2.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,970 per vierkante meter. Hiermee doet Purmer-Zuid het slechter dan de gemiddelde waarde van een huis in gemeente Purmerend. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 9.0% tot € 4,134 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Purmer-Zuid achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Purmer-Zuid in Purmerend?

Een huis kopen in Purmer-Zuid is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je luie stoel. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Purmer-Zuid in Purmerend.

In de wijk Purmer-Zuid in Purmerend is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 2,177 bewoners per vierkante kilometer en 5,140 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Purmer-Zuid zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 2,265 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 13% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 13% tussen de 15 tot 25 jaar en 19% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Purmerend on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.