De gemiddelde vierkantemeterprijs in De Drait is € 2,578/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in De Drait
2.2%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in De Drait is
22%
De woningwaardes in De Drait zijn het afgelopen jaar omhoog gegaan met
11.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in De Drait.

Als je investeert in een huis in De Drait zit je goed. De gemiddelde woningwaarde ging omhoog het afgelopen jaar met 11.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,578 per vierkante meter. Hiermee doet De Drait het beter dan de gemiddelde woningwaarde in gemeente Smallingerland. Hier ging omhoog de gemiddelde huizenprijs met 3.0% tot € 2,752 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt De Drait voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in De Drait in Drachten?

Een huis kopen in De Drait is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in De Drait in Drachten.

In de wijk De Drait in Drachten is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 3,406 mensen per vierkante kilometer en 2,655 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in De Drait zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 1,040 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 17% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 12% tussen de 15 tot 25 jaar en 22% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Drachten on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.