De gemiddelde vierkantemeterprijs in Het Zand-Oost is € 5,305/m²

Gemiddeld is er enorm overboden in de afgelopen 12 maanden in Het Zand-Oost
12.0%
Het percentage bewoners tussen de 25 tot 45 jaar in Het Zand-Oost is
38%
De huizenprijzen in Het Zand-Oost zijn het afgelopen jaar gestegen met
12.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Het Zand-Oost.

Als bezitter van een huis in Het Zand-Oost zit je goed. De gemiddelde huizenprijs steeg het afgelopen jaar met 12.0% tot een gemiddelde prijs van € 5,305 per vierkante meter. Hiermee doet Het Zand-Oost het beter dan de gemiddelde huizenprijs in gemeente Utrecht. Hier steeg de gemiddelde huizenprijs met 2.0% tot € 5,328 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Het Zand-Oost voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Het Zand-Oost in Utrecht?

Een huis kopen in Het Zand-Oost is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je luie stoel. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Het Zand-Oost in Utrecht.

In de wijk Het Zand-Oost in Utrecht is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 6,162 bewoners per vierkante kilometer en 1,390 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Het Zand-Oost zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 830 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze gemengde wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 30% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 9% tussen de 15 tot 25 jaar en 3% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Utrecht on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.