De gemiddelde vierkantemeterprijs in Poelenburg is € 4,183/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Poelenburg
5.5%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in Poelenburg is
29%
De woningwaardes in Poelenburg zijn het afgelopen jaar omhoog gegaan met
18.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Poelenburg.

Als je investeert in een huis in Poelenburg zit je goed. De gemiddelde woningwaarde ging omhoog het afgelopen jaar met 18.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,183 per vierkante meter. Hiermee doet Poelenburg het beter dan de gemiddelde woningwaarde in gemeente Zaanstad. Hier ging omhoog de gemiddelde huizenprijs met 6.0% tot € 4,288 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Poelenburg voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Poelenburg in Zaandam?

Een huis kopen in Poelenburg is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Poelenburg in Zaandam.

In de wijk Poelenburg in Zaandam is het gezellig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 8,760 mensen per vierkante kilometer en 3,655 huishoudens weet je zeker dat je regelmatig aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Poelenburg zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 1,670 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze diverse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 21% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 13% tussen de 15 tot 25 jaar en 13% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Zaandam on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.