De gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwstraat-Kwartier is € 2,005/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Nieuwstraat-Kwartier
4.4%
Het percentage bewoners tussen de 25 tot 45 jaar in Nieuwstraat-Kwartier is
27%
De woningwaardes in Nieuwstraat-Kwartier zijn het afgelopen jaar omhoog gegaan met
7.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Nieuwstraat-Kwartier.

Als bezitter van een huis in Nieuwstraat-Kwartier zit je gewaagd. De gemiddelde woningwaarde ging omhoog het afgelopen jaar met 7.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,005 per vierkante meter. Hiermee doet Nieuwstraat-Kwartier het slechter dan de gemiddelde woningwaarde in gemeente Almelo. Hier ging omhoog de gemiddelde huizenprijs met 8.0% tot € 2,601 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Nieuwstraat-Kwartier voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Nieuwstraat-Kwartier in Almelo?

Een huis kopen in Nieuwstraat-Kwartier is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Nieuwstraat-Kwartier in Almelo.

In de wijk Nieuwstraat-Kwartier in Almelo is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 5,210 bewoners per vierkante kilometer en 1,430 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Nieuwstraat-Kwartier zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 520 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg te doen voor een gezin. De grootste bevolkingsgroep is in deze gemengde wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 18% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 11% tussen de 15 tot 25 jaar en 16% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Almelo on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.