De gemiddelde vierkantemeterprijs in Europawijk is € 4,189/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Europawijk
8.6%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in Europawijk is
28%
De waarde van huizen in Europawijk zijn het afgelopen jaar opgelopen met
2.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Europawijk.

Als je investeert in een huis in Europawijk zit je gewaagd. De gemiddelde waarde van een huis liep op het afgelopen jaar met 2.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,189 per vierkante meter. Hiermee doet Europawijk het slechter dan de gemiddelde waarde van een huis in gemeente Haarlem. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 3.0% tot € 5,629 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Europawijk achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Europawijk in Haarlem?

Een huis kopen in Europawijk is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Europawijk in Haarlem.

In de wijk Europawijk in Haarlem is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 6,745 mensen per vierkante kilometer en 5,065 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Europawijk zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 1,430 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg leven voor een young professional. De grootste bevolkingsgroep is in deze gemengde wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 15% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 20% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Haarlem on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.