De gemiddelde vierkantemeterprijs in Binnenstad-Centrum is € 3,326/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Binnenstad-Centrum
3.8%
Het percentage mensen tussen de 25 tot 45 jaar in Binnenstad-Centrum is
37%
De huizenprijzen in Binnenstad-Centrum zijn het afgelopen jaar gestegen met
2.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Binnenstad-Centrum.

Als je investeert in een huis in Binnenstad-Centrum zit je gewaagd. De gemiddelde huizenprijs steeg het afgelopen jaar met 2.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,326 per vierkante meter. Hiermee doet Binnenstad-Centrum het slechter dan de gemiddelde huizenprijs in gemeente Hengelo. Hier steeg de gemiddelde huizenprijs met 9.0% tot € 2,894 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Binnenstad-Centrum achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Binnenstad-Centrum in Hengelo?

Een huis kopen in Binnenstad-Centrum is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Binnenstad-Centrum in Hengelo.

In de wijk Binnenstad-Centrum in Hengelo is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 4,166 mensen per vierkante kilometer en 750 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste mensen in Binnenstad-Centrum zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 50 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg leven voor een young professional. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 4% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 24% tussen de 15 tot 25 jaar en 18% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Hengelo on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.