De gemiddelde vierkantemeterprijs in Centrum is € 5,064/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Centrum
2.8%
Het percentage inwoners tussen de 25 tot 45 jaar in Centrum is
43%
De woningprijzen in Centrum zijn het afgelopen jaar toegenomen met
12.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in Centrum.

Als je een huis koopt in Centrum zit je goed. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 12.0% tot een gemiddelde prijs van € 5,064 per vierkante meter. Hiermee doet Centrum het beter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Hilversum. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 5.0% tot € 4,850 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Centrum voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Centrum in Hilversum?

Een huis kopen in Centrum is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Centrum in Hilversum.

In de wijk Centrum in Hilversum is het gezellig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 8,615 inwoners per vierkante kilometer en 2,055 huishoudens weet je zeker dat je regelmatig aanspraak kan vinden. De meeste inwoners in Centrum zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 360 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg leven voor een young professional. De grootste bevolkingsgroep is in deze gemengde wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 12% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 11% tussen de 15 tot 25 jaar en 12% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Hilversum on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.