De gemiddelde vierkantemeterprijs in Schilderskwartier is € 5,322/m²

Gemiddeld is er licht onderboden in de afgelopen 12 maanden in Schilderskwartier
-0.7%
Het percentage inwoners tussen de 65 jaar of ouder in Schilderskwartier is
21%
De woningprijzen in Schilderskwartier zijn het afgelopen jaar gelijk gebleven met
0.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in Schilderskwartier.

Als je een huis koopt in Schilderskwartier zit je gewaagd. De gemiddelde woningprijs bleef gelijk het afgelopen jaar met 0.0% tot een gemiddelde prijs van € 5,322 per vierkante meter. Hiermee doet Schilderskwartier het slechter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Hilversum. Hier bleef gelijk de gemiddelde huizenprijs met 5.0% tot € 4,850 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Schilderskwartier achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Schilderskwartier in Hilversum?

Een huis kopen in Schilderskwartier is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Schilderskwartier in Hilversum.

In de wijk Schilderskwartier in Hilversum is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 4,502 inwoners per vierkante kilometer en 1,510 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste inwoners in Schilderskwartier zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 675 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 21% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 12% tussen de 15 tot 25 jaar en 19% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Hilversum on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.