De gemiddelde prijs per vierkante meter in Purmerland is € 4,574/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Purmerland
1.5%
Het percentage inwoners tussen de 65 jaar of ouder in Purmerland is
17%
De huizenprijzen in Purmerland zijn het afgelopen jaar gezakt met
-8.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in Purmerland.

Met een woning in Purmerland zit je gewaagd. De gemiddelde huizenprijs zakte het afgelopen jaar met -8.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,574 per vierkante meter. Hiermee doet Purmerland het slechter dan de gemiddelde huizenprijs in gemeente Landsmeer. Hier zakte de gemiddelde huizenprijs met 8.0% tot € 4,975 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Holland loopt Purmerland achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een woning in Purmerland in Landsmeer?

Een huis kopen in Purmerland is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je studeerkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Purmerland in Landsmeer.

In de buurt Purmerland in Landsmeer is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 119 inwoners per vierkante kilometer en 150 huishoudens weet je zeker dat je genoeg rust kan vinden. De meeste inwoners in Purmerland zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 60 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De meeste mensen zijn in deze oerhollandse buurt tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 15% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 13% tussen de 15 tot 25 jaar en 15% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Landsmeer on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.