De gemiddelde vierkantemeterprijs in Rapenburg is € 2,805/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Rapenburg
1.1%
Het percentage inwoners tussen de 65 jaar of ouder in Rapenburg is
55%
De huizenprijzen in Rapenburg zijn het afgelopen jaar gedaald met
-8.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in Rapenburg.

Als je een huis koopt in Rapenburg zit je gewaagd. De gemiddelde huizenprijs daalde het afgelopen jaar met -8.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,805 per vierkante meter. Hiermee doet Rapenburg het slechter dan de gemiddelde huizenprijs in gemeente Leeuwarden. Hier daalde de gemiddelde huizenprijs met 6.0% tot € 2,764 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Rapenburg achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Rapenburg in Leeuwarden?

Een huis kopen in Rapenburg is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Rapenburg in Leeuwarden.

In de wijk Rapenburg in Leeuwarden is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 3,887 inwoners per vierkante kilometer en 640 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste inwoners in Rapenburg zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 45 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 3% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 12% tussen de 15 tot 25 jaar en 15% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Leeuwarden on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.