De gemiddelde vierkantemeterprijs in Overwhere is € 3,883/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Overwhere
5.5%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Overwhere is
27%
De woningprijzen in Overwhere zijn het afgelopen jaar toegenomen met
6.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Overwhere.

Als bezitter van een huis in Overwhere zit je gewaagd. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 6.0% tot een gemiddelde prijs van € 3,883 per vierkante meter. Hiermee doet Overwhere het slechter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Purmerend. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 9.0% tot € 4,134 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Overwhere gelijk op. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Overwhere in Purmerend?

Een huis kopen in Overwhere is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je luie stoel. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Overwhere in Purmerend.

In de wijk Overwhere in Purmerend is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 3,804 bewoners per vierkante kilometer en 6,675 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Overwhere zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 1,920 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 13% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 11% tussen de 15 tot 25 jaar en 24% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Purmerend on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.