De gemiddelde vierkantemeterprijs in Centrum is € 4,354/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Centrum
4.6%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Centrum is
30%
De waarde van huizen in Centrum zijn het afgelopen jaar opgelopen met
11.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Centrum.

Als bezitter van een huis in Centrum zit je goed. De gemiddelde waarde van een huis liep op het afgelopen jaar met 11.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,354 per vierkante meter. Hiermee doet Centrum het beter dan de gemiddelde waarde van een huis in gemeente Purmerend. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 9.0% tot € 4,144 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Centrum voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Centrum in Purmerend?

Een huis kopen in Centrum is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Centrum in Purmerend.

In de wijk Centrum in Purmerend is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 5,928 bewoners per vierkante kilometer en 2,605 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Centrum zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 510 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 8% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 26% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Purmerend on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.