De gemiddelde vierkantemeterprijs in Oude Stad is € 6,481/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Oude Stad
2.5%
Het percentage bewoners tussen de 25 tot 45 jaar in Oude Stad is
40%
De huizenprijzen in Oude Stad zijn het afgelopen jaar gestegen met
5.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Oude Stad.

Als bezitter van een huis in Oude Stad zit je goed. De gemiddelde huizenprijs steeg het afgelopen jaar met 5.0% tot een gemiddelde prijs van € 6,481 per vierkante meter. Hiermee doet Oude Stad het beter dan de gemiddelde huizenprijs in gemeente Haarlem. Hier steeg de gemiddelde huizenprijs met 3.0% tot € 5,629 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Oude Stad achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Oude Stad in Haarlem?

Een huis kopen in Oude Stad is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Oude Stad in Haarlem.

In de wijk Oude Stad in Haarlem is het gezellig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 9,491 bewoners per vierkante kilometer en 8,415 huishoudens weet je zeker dat je regelmatig aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Oude Stad zijn tussen de 25 tot 45 jaar oud en in totaal zijn er 1,370 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg leven voor een young professional. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 25 tot 45 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 9% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 10% tussen de 15 tot 25 jaar en 15% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Haarlem on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.