De gemiddelde vierkantemeterprijs in Houtsdonk is € 2,674/m²

Gemiddeld is er fors overboden in de afgelopen 12 maanden in Houtsdonk
7.1%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Houtsdonk is
32%
De waarde van huizen in Houtsdonk zijn het afgelopen jaar opgelopen met
19.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Houtsdonk.

Als bezitter van een huis in Houtsdonk zit je goed. De gemiddelde waarde van een huis liep op het afgelopen jaar met 19.0% tot een gemiddelde prijs van € 2,674 per vierkante meter. Hiermee doet Houtsdonk het beter dan de gemiddelde waarde van een huis in gemeente Helmond. Hier liep op de gemiddelde huizenprijs met 7.0% tot € 3,196 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Houtsdonk voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Houtsdonk in Helmond?

Een huis kopen in Houtsdonk is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Houtsdonk in Helmond.

In de wijk Houtsdonk in Helmond is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 1,303 bewoners per vierkante kilometer en 400 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Houtsdonk zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 95 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 11% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 8% tussen de 15 tot 25 jaar en 19% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Helmond on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.