Winschoten is een gezellige stad in de provincie Groningen, bekend om zijn historische centrum en levendige sfeer. Hier vind je een mix van oude en moderne architectuur, met prachtige monumentale panden en een verscheidenheid aan winkels en horecagelegenheden.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Winschoten is de Marktplein, waar je kunt genieten van een kopje koffie op een terrasje of een wandeling kunt maken langs de vele kraampjes tijdens de wekelijkse markt. Ook het Rosarium, een prachtig park met meer dan 500 verschillende soorten rozen, is zeker een bezoek waard.

In de omgeving van Winschoten zijn er volop mogelijkheden voor recreatie, zoals wandelen, fietsen en watersporten. Bovendien is de stad goed bereikbaar met het openbaar vervoer, waardoor je eenvoudig andere delen van de provincie kunt verkennen.

Kortom, als je op zoek bent naar een sfeervolle en levendige woonomgeving met een rijke historie en diverse voorzieningen, dan is Winschoten zeker het overwegen waard.

Bieden op een woning in Winschoten-Grintweg in Winschoten?

Een huis kopen in Winschoten-Grintweg is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat lijken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de woningmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een gelijk speelveld. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je tuin. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

In Winschoten zijn er in het afgelopen kwartaal 102 woningen verkocht, vergeleken met 177 in het vorige kwartaal. De gemiddelde transactieprijs ging van 266.683 euro naar 230.414 euro, terwijl de gemiddelde transactieprijs per vierkante meter van 2.164 euro naar 2.048 euro ging. De gemiddelde vraagprijs daalde van 275.729 euro naar 239.191 euro, en de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter ging van 2.170 euro naar 2.088 euro. De gemiddelde verkoopprijs lag onder de vraagprijs met een verschil van ongeveer 2,0%. De gemiddelde WOZ-waarde steeg van 194.379 euro in 2022 naar 236.963 euro in 2023.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Winschoten on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.