De gemiddelde vierkantemeterprijs in Berkum is € 4,267/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Berkum
3.6%
Het percentage mensen tussen de 65 jaar of ouder in Berkum is
27%
De woningprijzen in Berkum zijn het afgelopen jaar toegenomen met
9.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale woningmarkt in Berkum.

Als je investeert in een huis in Berkum zit je goed. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 9.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,267 per vierkante meter. Hiermee doet Berkum het beter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Zwolle. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 8.0% tot € 3,846 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Berkum voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Berkum in Zwolle?

Een huis kopen in Berkum is een stuk simpeler dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet ophitsen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Berkum in Zwolle.

In de wijk Berkum in Zwolle is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 243 mensen per vierkante kilometer en 1,925 huishoudens weet je zeker dat je genoeg rust kan vinden. De meeste mensen in Berkum zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 620 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 15% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 12% tussen de 15 tot 25 jaar en 19% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Zwolle on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.