De gemiddelde vierkantemeterprijs in Roosten is € 4,917/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Roosten
4.1%
Het percentage bewoners tussen de 65 jaar of ouder in Roosten is
22%
De woningprijzen in Roosten zijn het afgelopen jaar toegenomen met
23.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Roosten.

Als bezitter van een huis in Roosten zit je goed. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 23.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,917 per vierkante meter. Hiermee doet Roosten het beter dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Eindhoven. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 9.0% tot € 3,955 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Roosten voor. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Roosten in Eindhoven?

Een huis kopen in Roosten is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je slaapkamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Roosten in Eindhoven.

In de wijk Roosten in Eindhoven is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 807 bewoners per vierkante kilometer en 250 huishoudens weet je zeker dat je genoeg rust kan vinden. De meeste bewoners in Roosten zijn tussen de 65 jaar of ouder oud en in totaal zijn er 125 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een iemand met pensioen. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 65 jaar of ouder, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 21% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 13% tussen de 15 tot 25 jaar en 12% tussen de 25 tot 45 jaar.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Eindhoven on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.