De gemiddelde vierkantemeterprijs in Schrijverskwartier is € 5,642/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Schrijverskwartier
1.4%
Het percentage bewoners tussen de 0 tot 15 jaar in Schrijverskwartier is
25%
De woningprijzen in Schrijverskwartier zijn het afgelopen jaar toegenomen met
6.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenmarkt in Schrijverskwartier.

Als bezitter van een huis in Schrijverskwartier zit je prima. De gemiddelde woningprijs nam toe het afgelopen jaar met 6.0% tot een gemiddelde prijs van € 5,642 per vierkante meter. Hiermee doet Schrijverskwartier het net zo goed dan de gemiddelde woningprijs in gemeente Hilversum. Hier nam toe de gemiddelde huizenprijs met 6.0% tot € 4,869 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Schrijverskwartier gelijk op. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Schrijverskwartier in Hilversum?

Een huis kopen in Schrijverskwartier is een stuk minder ingewikkeld dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet opjagen door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je huiskamer. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Schrijverskwartier in Hilversum.

In de wijk Schrijverskwartier in Hilversum is het rustig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 6,846 bewoners per vierkante kilometer en 800 huishoudens weet je zeker dat je genoeg aanspraak kan vinden. De meeste bewoners in Schrijverskwartier zijn tussen de 0 tot 15 jaar oud en in totaal zijn er 425 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit twee personen, dus er is genoeg aanspraak voor een inwoner. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 0 tot 15 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid tweepersoonshuishoudens. Verder is 11% van de inwoners tussen de 15 tot 25 jaar, 19% tussen de 25 tot 45 jaar en 13% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Hilversum on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.