De gemiddelde vierkantemeterprijs in Molenbuurt is € 4,881/m²

Gemiddeld is er licht overboden in de afgelopen 12 maanden in Molenbuurt
1.7%
Het percentage inwoners tussen de 15 tot 25 jaar in Molenbuurt is
39%
De woningwaardes in Molenbuurt zijn het afgelopen jaar omhoog gegaan met
1.0%
Sources: Land Registry, WOZ Value Counter, CBS & Walter Living

De lokale huizenprijzen in Molenbuurt.

Als je een huis koopt in Molenbuurt zit je gewaagd. De gemiddelde woningwaarde ging omhoog het afgelopen jaar met 1.0% tot een gemiddelde prijs van € 4,881 per vierkante meter. Hiermee doet Molenbuurt het slechter dan de gemiddelde woningwaarde in gemeente Leiden. Hier ging omhoog de gemiddelde huizenprijs met 4.0% tot € 4,816 per vierkante meter. In verhouding met de rest van Nederland loopt Molenbuurt achter. In heel Nederland stegen de prijzen met 6.0%.

Bieden op een huis in Molenbuurt in Leiden?

Een huis kopen in Molenbuurt is een stuk makkelijker dan een makelaar het misschien laat klinken. Laat je niet gek maken door enge spookverhalen over de huizenmarkt. Met de inside info van Walter wordt de huizenmarkt een stuk eerlijker. Check de cijfers wanneer het jou uitkomt, gewoon vanuit je balkon. Met de data van Walter maak je slimmere keuzes op huizenjacht.

Wonen in Molenbuurt in Leiden.

In de wijk Molenbuurt in Leiden is het gezellig wonen. Met een bevolkingsdichtheid van 9,879 inwoners per vierkante kilometer en 405 huishoudens weet je zeker dat je regelmatig aanspraak kan vinden. De meeste inwoners in Molenbuurt zijn tussen de 15 tot 25 jaar oud en in totaal zijn er 35 gezinnen. Het gemiddelde huishouden bestaat uit een persoon, dus er is genoeg aanspraak voor een inwoner. De grootste bevolkingsgroep is in deze oerhollandse wijk tussen de 15 tot 25 jaar, wat je terugziet in de hoeveelheid eenpersoonshuishoudens. Verder is 6% van de inwoners tussen de 0 tot 15 jaar, 32% tussen de 25 tot 45 jaar en 9% tussen de 65 jaar of ouder.

Make all the right homebuying moves — No BS. Pinky promise.

Our buying experts can help buy your new home in Leiden on your behalf — so you have the best shot at getting the one you love.