Apeldoorn

Apeldoorn is een plaats in de provincie Gelderland en heeft een oppervlakte van 59,55km².

De woningmarkt in Apeldoorn

In Apeldoorn zijn het afgelopen kwartaal 505 huizen verkocht. In hetzelfde kwartaal van een jaar eerder waren dat 501 huizen. Dit is een stijging van 0,8% in het aantal verkochte woningen.

In het afgelopen kwartaal was de gemiddelde vraagprijs in Apeldoorn € 315.725 vergeleken met € 290.283 het kwartaal van het jaar daarvoor. De gemiddelde vraagprijs is daarmee 8,8% gestegen.

De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter is dit kwartaal € 2.667 vergeleken met € 2.500 het kwartaal daarvoor.

De gemiddelde vierkante meterprijs lijkt dus met de gemiddelde vraagprijs te stijgen.

Gemeente
 
Omliggende plaatsen

Gemiddeld werd er het afgelopen kwartaal in Apeldoorn 0,6% meer betaald voor een woning dan de vraagprijs.

Gemiddeld stonden huizen daar 21 dagen te koop tegenover 29 dagen in het kwartaal van het jaar daarvoor.

De woningwaarde weten van een specifiek adres in Apeldoorn? Walter Living weet de woningwaarde van elk adres in Nederland.
Typ straatnaam en huisnummer

Bijzondere woningen in Apeldoorn

Meest gemiddeld.
Het meest gemiddelde huis van de stad. Dit huis is met een gemiddelde vierkantemeterprijs verkocht.
Waterlei 260
Waterlei 260
Foto: Funda.nl Funda.nl
±5% boven de vraagprijs
Waterlei 260
7325GM Apeldoorn
De opknapper.
De ruwe diamant van de stad. Dit huis is met de laagste vierkantemeterprijs verkocht.
Schotweg 36
Schotweg 36
Foto: Funda.nl Funda.nl
±5% onder de vraagprijs
Schotweg 36
7311DW Apeldoorn
Ultieme luxe.
De parel van de stad. Dit huis is met de hoogste vierkantemeterprijs verkocht.
Vliegerlaan 4
Vliegerlaan 4
Foto: Funda.nl Funda.nl
±4% onder de vraagprijs
Vliegerlaan 4
7313GP Apeldoorn

WOZ waarde voor
Apeldoorn van 2020

De gemiddelde WOZ-waarde van Apeldoorn is in 2020 € 245.295. Dit is een stijging vergeleken met het jaar daarvoor. Toen was de WOZ-waarde € 228.806. Dit is een stijging van 7,2%.

De WOZ waarde wordt elk jaar door de gemeente bepaald en gedeeld met huiseigenaren.
Benieuwd naar de WOZ waarde van een woning in Apeldoorn? Een waarderapport van Walter Living toont ook de historische WOZ waarde van woningen in Apeldoorn.
Typ straatnaam en huisnummer
Altijd goed geïnformeerd de woningmarkt betreden
Alle beschikbare data over een huis, wijk en stad bij elkaar
Bevrijd woningzoekers uit de houdgreep van makelaars
Met data-gedreven advies zetten kopers de makelaar buitenspel

Veelgestelde vragen

  • Walter Living heeft een geautomatiseerd systeem gebouwd dat razendsnel allerlei data over de huizenmarkt verwerkt. We brouwen van miljoenen datapunten een helder verhaal, zodat jij slimmer op huizenjacht kan gaan in Apeldoorn.

    Met onze producten krijg je onbeperkt toegang krijgen tot onze data over huizen in Apeldoorn en de rest van Nederland, waardoor je met meer zelfvertrouwen een huis kan kopen. We bieden verschillende diensten, van on-demand hulp bij het uitbrengen van een bod met Walter Pro, tot toegang tot oneindig veel huizenrapporten met Walter Plus.

  • Ja! Doe een scherp openingsbod op een woning in Apeldoorn met Walter. Zorg dat je niet teveel betaalt voor een woning. Hulp nodig met bieden op een woning in Apeldoorn? Dan is Walter Pro iets voor jou.

  • Alle data die Walter Living gebruikt is afkomstig van publieke bronnen, zoals het Kadaster, CBS, RIVM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, KCAF en Open data Overheid.

    Door al gegevens te verzamelen van Apeldoorn kan Walter je helpen met het doen van een scherp openingsbod.

  • De WOZ waarde in Apeldoorn in 2020 is € 245.295. Wil je weten wat de WOZ waarde is van de woning die je wil kopen in Apeldoorn? Zoek op het adres en je ziet de WOZ waarde van het adres, Walter Plus laat je de WOZ waarden zien van de afgelopen vijf jaar.

  • Kom alles te weten over Apeldoorn of over elke woning in Apeldoorn. Met Walter Plus krijg je onbeperkt toegang tot de beste data over de woningmarkt. Met Walter Plus krijg je de extra informatie die je nodig hebt om te beslissen of je een bod wil doen. Zo kan je razendsnel huizen vergelijken in Apeldoorn met objectieve gegevens.

  • Dat is afhankelijk van vele factoren. Kijk op Funda voor het huidige aanbod woningen in Apeldoorn en bekijk je favorieten op Walter. Dan weet je direct of je droomwoning in Apeldoorn het waard is om te bezichtigen. Met Walter Pro weet je vervolgens tot welk bedrag je kan bieden en hoeveel procent kans je maakt op de woning in Apeldoorn.