Walter Blog

Laat je niet gek maken. Krijg grip op je huizenjacht.

public

Bieden met Brains: de Walter manier van kopen

Bieden met Brains: de Walter manier van kopen Ben je op zoek naar een uiterst effectieve manier om je droomhuis te kopen? Ons aankoopteam bij Walter Living laat je zien hoe je slim en met zelfvertrouwen een huis koopt.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar

De voordelen van een datagedreven aankoopmakelaar Bij het kopen van een huis gaat het niet alleen om het vinden van de perfecte woning, maar ook om het navigeren door het complexe aankoopproces. Gelukkig is er Walter, jouw betrouwbare digitale aankoopmakelaar die je helpt bij elke stap die je moet nemen.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Welke eenmalige kosten horen bij het kopen van een huis?

Welke eenmalige kosten horen bij het kopen van een huis? Kan je een huis kopen als je niet minimaal 10% van de waarde in cash hebt? Leer de waarheid over de extra kosten die komen kijken bij het kopen van een huis.

Walter Experts · 8 minuten leestijd
Zelf een hypotheek afsluiten? Goed te doen, maar denk wel hieraan.

Zelf een hypotheek afsluiten? Goed te doen, maar denk wel hieraan. Vroeger, toen de melkflessen nog van glas waren, ging je met een stapel papier onder de arm naar de hypotheekadviseur. Dit kan nog steeds, maar je kunt soms ook zelf een hypotheek afsluiten. En dat is makkelijker dan je denkt. Mits je goed bent voorbereid.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Bieden als een baas webinar.

Bieden als een baas webinar. Betaal nooit teveel voor je volgende huis. Leer hoe je moet bieden op een woning en hoe wij het winnende bod voor je uitrekenen. Meld je gratis aan.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Het einde van de makelaar?

Het einde van de makelaar? In de Spaarpodcast maakt Robin Seetz persoonlijke financiën toegankelijk voor iedereen. Afgelopen week was het de beurt aan Walter Living-oprichter Steven om aan te schuiven.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking

Walter Living en Centraal Beheer starten samenwerking Walter Living start samenwerking met Centraal Beheer om woningzoekers beter te kunnen begeleiden in de huidige oververhitte woningmarkt.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Wat bepaalt de waarde van een huis?

Wat bepaalt de waarde van een huis? Makelaars roepen 'locatie, locatie, locatie!', maar er zijn meer zaken die invloed hebben op de waarde van een huis.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Verbouwen. Wat is slim en wat niet? Walter in gesprek met @fundamakeovers

Verbouwen. Wat is slim en wat niet? Walter in gesprek met @fundamakeovers Bekijk hieronder de Walter Webinar terug waar Beitske de Jong en Steven van Wel in gesprek gingen over verbouwen.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
Speciale Webinar: In gesprek met Beitske de Jong van @fundamakeovers

Speciale Webinar: In gesprek met Beitske de Jong van @fundamakeovers Koop je een huis om in te leven of voor de winst? Steven gaat in gesprek met Beitske over het kopen van een huis.

Huis kopen & bieden · 1 minuut leestijd
Bied als een baas met de kant-en-klare biedingsbrief van Walter

Bied als een baas met de kant-en-klare biedingsbrief van Walter Je hebt geen makelaar meer nodig om zelf een professioneel bod uit te brengen op een huis. Vanaf vandaag kan iedereen een op maat gemaakte biedingsbrief maken bij Walter.

Product Updates · 2 minuten leestijd
Samen met Walter op huizenjacht heb je de beste informatie op het beste moment.

Samen met Walter op huizenjacht heb je de beste informatie op het beste moment. Met Walter helpen we je door op het juiste moment de juiste informatie beschikbaar te maken. Hoe we dat doen? Dat leggen we hieronder uit.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
10 subtiele kenmerken voor goed wonen.

10 subtiele kenmerken voor goed wonen. Bij een bezichtiging is er al zoveel waar je rekening mee moet houden, dat subtiele kenmerken voor goed wonen je kunnen ontgaan. In eerste instantie zal je er een woning niet meteen op afwijzen of kopen. Totdat je bewust wordt van deze 10 kenmerken. Dan wil je niet meer anders.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
10 verrijkende woning-eigenschappen die het verschil maken.

10 verrijkende woning-eigenschappen die het verschil maken. We weten meestal goed hoeveel kamers een woning moet hebben, maar juist de verhouding van die vertrekken bepaalt hoe je er straks kunt leven.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
10 sociale factoren die een buurt gezellig maken

10 sociale factoren die een buurt gezellig maken Vergeet de buurt niet op de buurt te letten als je een huis gaat bezichtigen. In dit laatste deel van de Walter Buurtgids verkennen we 10 sociale factoren die een buurt gezellig maken.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
10 spontane eigenschappen die goed zijn voor contact met de buurt

10 spontane eigenschappen die goed zijn voor contact met de buurt Sta je op het punt een huis te kopen? De Walter Buurtengids vertelt je welke eigenschappen van de buurt goed voor je zijn en dus mede je woongenot bepalen.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
10 kleine dingen in je buurt om van te genieten

10 kleine dingen in je buurt om van te genieten Een groot onderdeel van je woongenot heeft te maken met de buurt. Lees meer over 10 kleine dingen in de buurt waar je op kunt letten bij de bezichtiging in dit eerste deel van de serie.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Sophie kocht haar eerste huis in Amsterdam met hulp van Walter

Sophie kocht haar eerste huis in Amsterdam met hulp van Walter Sophie belde de makelaar voor een ander huis, maar werd met gewezen op een andere woning. Ze schakelde Walter in om te helpen met bieden. En met succes! Bij het eerste huis was het raak.

Walter Experts · 3 minuten leestijd
Walter’s kleurenprinter: Krijg een haarscherp beeld van je droomhuis voordat je koopt

Walter’s kleurenprinter: Krijg een haarscherp beeld van je droomhuis voordat je koopt Krijg je een scherp beeld van welke woning bij je past met de hulp van onderzoek. Combineer verschillende kleuren, een beetje zoals een kleurenprinter.

Opiniestukken · 7 minuten leestijd
Coronacrisis op de woningmarkt: wat kan je verwachten?

Coronacrisis op de woningmarkt: wat kan je verwachten? Tijdens een webinar hebben we mensen meegenomen in het effect van de coronacrisis op de woningmarkt. In deze blog lopen we nog een keer door de slides en de inhoud.

public · 7 minuten leestijd
Hier moet je op letten als je een huis gaat kopen tijdens de coronacrisis.

Hier moet je op letten als je een huis gaat kopen tijdens de coronacrisis. Een huis kopen in het jaar van corona. Dit is waar je op moet letten als je een huis gaat kopen in tijden van economische onzekerheid.

Huizenjacht · 5 minuten leestijd
Voorlopig of definitief energielabel: wat zegt dat nou precies?

Voorlopig of definitief energielabel: wat zegt dat nou precies? In 2015 werd er voor elk Nederlands huis een voorlopig energielabel verstrekt. Maar dat zegt eigenlijk niet zoveel. Walter geeft je het verschil tussen voorlopig en definitief en waarom het zo belangrijk is.

Huis kopen & bieden · 2 minuten leestijd
Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019.

Let op! De WOZ waardes komen er weer aan. We keken naar de 10 gemeenste gemeenten van 2019. De stijging in de WOZ en huizenwaarde is niet per se gelijk. Dit waren de 10 gemeentes die de WOZ in 2019 wel heel hoog instaken.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Kijkje in de keuken: Hoe Walter Living Vue en TypeScript gebruikt om zoekacties van gebruikers mogelijk te maken.

Kijkje in de keuken: Hoe Walter Living Vue en TypeScript gebruikt om zoekacties van gebruikers mogelijk te maken. In dit laatste deel van de serie vertellen we over het laatste stukje van de puzzel: het Vue-component dat zoekacties voor onze gebruikers mogelijk te maken.

Achter de schermen · 4 minuten leestijd
Kom eens kijken! Een dagje op bezoek bij Walters Madurodam.

Kom eens kijken! Een dagje op bezoek bij Walters Madurodam. Je krijgt een beter beeld van je droomwoning en de buurt van een afstand. Dit is hoe wij data toepassen om een kloppend beeld te vormen van een buurt.

Opiniestukken · 6 minuten leestijd
Waarom zijn referentiepanden belangrijk voor mijn woningwaarde?

Waarom zijn referentiepanden belangrijk voor mijn woningwaarde? Waarom zijn referentiepanden belangrijk? Lees waarom Walter meer dan tweehonderd vergelijkbare huizen checkt om de woningwaarde in te schatten.

Huis kopen & bieden · 3 minuten leestijd
Waarom kies je voor een bouwkundige keuring bij het kopen van een huis?

Waarom kies je voor een bouwkundige keuring bij het kopen van een huis? Als je een bod gaat doen is het niet per se nodig om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Walter legt uit en helpt je jouw keuze te onderbouwen.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis?

Wat is de impact van verbouwen op de waarde van mijn huis? Walter vergelijkt de vraagprijs met de als-nieuwwaarde en kan je zo precies vertellen voor hoeveel je kan verbouwen en wat de maximale waarde is na verbouwing.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Walters winnende bod voor Jesse Buitenhuis.

Walters winnende bod voor Jesse Buitenhuis. Vertrouwen op data en op basis daarvan een van de belangrijkste beslissingen uit je leven maken. Jesse deed het en bracht het winnende bod uit.

Klanten aan het woord · 3 minuten leestijd
Een huis kopen wordt eerlijker en makkelijker met Walter.

Een huis kopen wordt eerlijker en makkelijker met Walter. Een huis kopen is al lastig genoeg. Met Walter Plus krijg al je huiswerk over een huis op een presenteerblaadje, zodat je gewapend met de beste informatie op huizenjacht kan.

Product Updates · 2 minuten leestijd
Wat is het effect van een energielabel op de woningwaarde?

Wat is het effect van een energielabel op de woningwaarde? Ontdek het effect dat een maximale verduurzaming van je huis heeft op de waarde van je huis en weet of zo'n grote grote investering het waard is.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het?

Eigenwoningforfait - wat is het en hoe bereken ik het? De Belastingdienst ziet jouw woongenot als bron van inkomsten; het eigenwoningforfait. Leer wat het is en hoe je het berekent in 2020.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Vervang de taxateur door technologie en automatische waardemodellen gebaseerd op data.

Vervang de taxateur door technologie en automatische waardemodellen gebaseerd op data. De monopoliepositie van de taxateur is bepalend voor de hypotheekschuld van miljoenen huizenbezitters. Tijd voor een onafhankelijke toezichthouder die waardemodellen juist beoordeelt.

Opiniestukken · 5 minuten leestijd
#huizenjacht - Loes Wagemans.

#huizenjacht - Loes Wagemans. Met hulp van Walter Living, een makelaar en het dagelijks checken van Funda, vonden Loes en Eric een parel van een monumentaal huis in het hart van Amsterdam.

Klanten aan het woord · 5 minuten leestijd
Top 10 meest gestelde vragen bij bezwaar tegen een WOZ-waarde 2020.

Top 10 meest gestelde vragen bij bezwaar tegen een WOZ-waarde 2020. Hoe maak je bezwaar tegen de WOZ waarde? Wij geven antwoord op de 10 meest gestelde vragen tijdens het bezwaar maken tegen de WOZ waarde.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Kijkje in de keuken: Alle zoekresultaten snel op je scherm. Dit is hoe ons autocomplete component werkt.

Kijkje in de keuken: Alle zoekresultaten snel op je scherm. Dit is hoe ons autocomplete component werkt. In deze serie technische artikelen nemen we je mee achter de schermen. Zo werkt ons autocomplete component waarmee je eenvoudig en snel een waarderapport kunt maken.

Achter de schermen · 4 minuten leestijd
De voordelen en nadelen van een lage WOZ-waarde.

De voordelen en nadelen van een lage WOZ-waarde. Met een lage WOZ waarde betaal je onder andere minder heffingen en belastingen. Lees meer over alle voordelen en nadelen van een lage WOZ.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Een stad is geen IKEA kast.

Een stad is geen IKEA kast. Een stad is een stuk complexer dan een bouwpakket. Walter analyseert woonplaatsen om te kijken wat een plek populair maakt bij huizenkopers.

Opiniestukken · 6 minuten leestijd
#mijnhuis - Thuis bij Johan.

#mijnhuis - Thuis bij Johan. Johan woont - zoals een rasondernemer dat betaamt - boven zijn werk aan de Prins Hendrikkade te Amsterdam.

Klanten aan het woord · 3 minuten leestijd
Woning kopen? Laat je niets wijsmaken, word zelf wijzer!

Woning kopen? Laat je niets wijsmaken, word zelf wijzer! Is koopgeluk een hoax? Journalist Martine Hooijer zet wat feiten over het kopen van een huis uiteen.

Opiniestukken · 4 minuten leestijd
#mijnhuis - Thuis bij Tom en Corine.

#mijnhuis - Thuis bij Tom en Corine. Tom en Corine zijn pas écht thuis als ze samen zijn in hun rustige huis op misschien wel het drukste punt van Amsterdam.

Klanten aan het woord · 4 minuten leestijd
Bieden op een populair huis? Dit is hoe je kans maakt.

Bieden op een populair huis? Dit is hoe je kans maakt. Heb jij een populair huis op het oog? Dit is wat je kan verwachten als je gaat bieden op een huis met meerdere geïnteresseerden.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Hoe Walter Living je helpt het winnende bod uit te brengen dankzij data.

Hoe Walter Living je helpt het winnende bod uit te brengen dankzij data. We hebben een algoritme ontwikkeld waarmee we een winnend bod kunnen voorspellen, zodat jij weet wat je moet bieden op een huis. Dit is onze methode.

Product Updates · 7 minuten leestijd
#mijnhuis - Thuis bij Max.

#mijnhuis - Thuis bij Max. Max voelt zich pas écht thuis als hij 's ochtends met een kop thee van zijn uitzicht op het IJ kan genieten.

Klanten aan het woord · 2 minuten leestijd
Feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.

Feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis. Ga jij bieden op een huis? Ga goed voorbereid op pad. Lees alle feiten, fabels en regels rondom het bieden op een huis.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Van koopakte tot verhuizing. Dit zijn de laatste stappen. (huis kopen deel 5)

Van koopakte tot verhuizing. Dit zijn de laatste stappen. (huis kopen deel 5) Wat moet er gebeuren voordat je daadwerkelijk kan verhuizen naar je koopwoning? Weet wat je moet doen na het tekenen van je koopakte tot aan de eigendomsoverdracht.

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
De voordelen en nadelen van een hoge WOZ waarde.

De voordelen en nadelen van een hoge WOZ waarde. In deze blog gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een hoge WOZ waarde en wat dit voor jou kan betekenen.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Het voorlopig koopcontract tekenen (huis kopen deel 4).

Het voorlopig koopcontract tekenen (huis kopen deel 4). Een voorlopig koopcontract is niet zo 'voorlopig' als je denkt. In Huis Kopen deel IV vertellen we wat een koopakte of voorlopig koopcontract eigenlijk is.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Wees slim met bieden en onderhandelen (huis kopen deel 3)

Wees slim met bieden en onderhandelen (huis kopen deel 3) Onderhandelen, een cruciale stap als je een huis gaat kopen. In Huis Kopen deel III geven je onze tips op een rijtje.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Kijkje in de keuken: Hoe Walter Living binnen miliseconden zoekt in negen miljoen adressen

Kijkje in de keuken: Hoe Walter Living binnen miliseconden zoekt in negen miljoen adressen In deze serie technische artikelen nemen we je mee achter de schermen bij Walter. Dit is hoe we negen miljoen adressen binnen milliseconden doorzoeken.

Achter de schermen · 5 minuten leestijd
Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? (huis kopen deel 2)

Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging? (huis kopen deel 2) Het is belangrijk om een twee brillen op te zetten tijdens bezichtigen: de roze waarmee je verliefd kan worden op het huis, en een computerbril die objectief kijkt naar het pand.

Huis kopen & bieden · 5 minuten leestijd
Koffie met Walter: Hoe wij van data een goed onderbouwd verhaal brouwen in 5 stappen.

Koffie met Walter: Hoe wij van data een goed onderbouwd verhaal brouwen in 5 stappen. Bij Walter Living zetten we alles in om je te helpen slimme keuzes te maken tijdens je huizenjacht. Daarvoor verzamelen en verwerken we alle relevante data over de huizenmarkt. Hoe dat gaat, is een beetje zoals het zetten van een kopje koffie.

Opiniestukken · 5 minuten leestijd
Walter Weetje: Ver boven de vraagprijs bieden? Niet in Amsterdam, maar in Diemen moet je wezen.

Walter Weetje: Ver boven de vraagprijs bieden? Niet in Amsterdam, maar in Diemen moet je wezen. Waar in Nederland bieden mensen in 2019 het meest boven de vraagprijs? Hier is een overzichtelijke top 10 lijst.

Opiniestukken · 2 minuten leestijd
Vind een huis dat bij je past (huis kopen deel 1)

Vind een huis dat bij je past (huis kopen deel 1) Hoe vind je een huis dat bij je past? De eerste keer de sleutel omdraaien in je eigen stek geeft een fantastisch gevoel. Dit is hoe je bepaalt wat voor een huis je moet zoeken.

Huis kopen & bieden · 6 minuten leestijd
Walter Weetje: Heb je een appartement in de stad? Dan ben je een spekkoper

Walter Weetje: Heb je een appartement in de stad? Dan ben je een spekkoper De groei van de huizenmarkt is niet gewoon lineair. En ja, dat zien we terug in de groei in de huizenmarkt.

Opiniestukken · 2 minuten leestijd
Locatie, locatie, locatie. Voel je thuis in de stad.

Locatie, locatie, locatie. Voel je thuis in de stad. Het leven in de stad verplaatst zich steeds meer naar de straat. Wat is er voor nodig om je buitenshuis thuis te voelen? En hoe helpt technologie door meer plekken digitaal te vertegenwoordigen?

Opiniestukken · 3 minuten leestijd
WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig?

WOZ waarde — wat is dit en wanneer heb je dit nodig? In januari wordt de WOZ waarde van je huis opnieuw bepaald. We bespreken wat het precies en wat dit voor jou betekent?

Huis kopen & bieden · 4 minuten leestijd
Walter Weetje: die huizenprijzen. Stijgen, of dalen ze?!

Walter Weetje: die huizenprijzen. Stijgen, of dalen ze?! De stelling dat “de stijging van huizenprijzen in Amsterdam afkoelen” is niet waar. Sterker nog, we zien een versnelde toename in prijs per vierkante meter.

Opiniestukken · 3 minuten leestijd
Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter.

Sara baseerde haar openingsbod op het advies van Walter. Sara vertelt hoe Walter Living haar heeft geholpen met de juiste informatie op het juiste moment.

Klanten aan het woord · 2 minuten leestijd
Founder Q&A: Waarom Walter Living de reality check op de huizenmarkt wil worden.

Founder Q&A: Waarom Walter Living de reality check op de huizenmarkt wil worden. De onderbouwing van de waarde van een huis blijft voor de meeste mensen ondoorzichtig. Dit is hoe Steven van Wel en Marcel de Graaf inspelen op de behoefte aan goed onderbouwde informatie over een huis.